8.11.2009

Της Σποράς της Μαύρης Όργωμα...

.



« Η νύκτα ήρθε χωρίς να φανούν οι γονείς...
Η δεύτερη και η τρίτη ημέρα έφυγαν, η αγωνία και η απραξία τους έφερε φόβο. Τα χωριστά πέτρινα κρεβατάκια τους, δεν έδιωχναν το φόβο που είχε φωλιάσει στις ψυχές τους. Υποχρεώθηκαν να ξαπλώσουν μαζί, να σφιχταγκαλιασθούν, να ανοίξει η γη και ο ουρανός να τους καταπιεί, η φύση του ζώου να τους λούσει με μυρωδιές μεθυστικές, με ένστικτα παντοδύναμα και καταστροφικά.
Ήξεραν ότι ήταν πια μόνοι τους και από αυτό το βράδυ πάντα μαζί»


Από το Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου...

Η ιστορία του μυθιστορήματος «Της σποράς της μαύρης όργωμα», αρχίζει να ξετυλίγεται από τις αρχές του 19ου αιώνα και καταλήγει στο τέλος του. Μία ιστορία με αφάνταστη πλοκή και δράση, με απαράμιλλη περιγραφική διείσδυση με ενδιαφέρουσες κλιμακώσεις, με δυνατούς χαρακτήρες.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία με κεντρική ηρωίδα την Αρετή, μία αγέρωχη, γοητευτική και μοιραία γυναίκα που ακολουθεί τις συνέπειες της παιδικής αιμομικτικής σχέσης της.

Είναι μία τραγική γυναίκα, αδελφή, μάνα, που ακολουθεί το πεπρωμένο του «αμαρτήματος» της, χωρίς να μπορεί να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα, σ' αυτά που της συμβαίνουν.

Μια γυναίκα που δεν μπόρεσε, δεν ευτύχησε να κρατήσει τον έρωτα που πάντα επιθυμούσε και πάντα ήταν έτοιμη να θυσιαστεί γι’ αυτόν, πληρώνει το μεγάλο λάθος.

Πρώτη εμφάνιση, στα ελληνικά γράμματα, του Δημήτρη Γεωργά με το μυθιστόρημά του, που είναι ένα μέρος μιας συγκλονιστικής τετραλογίας ανεξαρτήτων βιβλίων που συνδέονται μεταξύ τους με μια πολύ λεπτή κλωστή, με κύριο θέμα της τις συνέπειες μιας αιμομικτικής σχέσης.

Η όλη ιστορία διαδραματίζεται από τις αρχές του 19ου αιώνα και φθάνει μέχρι τις μέρες μας ακολουθώντας εφτά γενιές απογόνων, σαν κατάρα αίματος. Η μοίρα ορίζει να κρατάει για εφτά γενιές η κατάρα που ακολουθεί τα αιμομικτικά ζευγάρια, και τα ιατρικά στοιχεία συγκλίνουν, πως η ασθένεια που έχει ονομαστεί Χορεία του Huntington και που πλήττει τα αιμομικτικά ζευγάρια, κρατάει εφτά γενιές!



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU POU PALEUEI

Δημητρης είπε...

Πατριώτη, για κοίτα αυτό:
http://nostou-algos.blogspot.com
Να τα πούμε!

dimitrios είπε...

Πέρασε πολύς καιρός από την δημιουργία αυτού του blog. Δυστυχώς δεν ήμουν συνεπής και έδωσα πιο πολύ χρόνο στο φβ. Από το 2008 που βγήκε το βιβλίο μου (1ο της τετραλογίας) "Της σποράς της μαύρης όργωμα" λογικά ο χρόνος έτρεξε πιο γρήγορα από τις επιθυμίες μου, αλλά σήμερα είμαι πάλι εδώ. Το 2010 κυκλοφόρησε το 2ο της τετραλογίας "Δάκρυα διαμάντια" εκδόσεις ΑλΔε και το 2015 το 3ο της τετραλογίας "Το 7 της λύτρωσης αργεί" από τις εκδόσεις Αστάρτη.

dimitrios είπε...

• http://www.nikosonline.gr/?p=33738

dimitrios είπε...

Βαστώντας το βιβλίο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» στο χέρι μας, η πρώτη σκέψη που μπορεί κάποιος αναγνώστης, που αγαπά το διάβασμα, είναι να αποκωδικοποιήσει τον τίτλο. “Το 7 της λύτρωσης αργεί”, τι θέλει να πει ο συγγραφέας; Γιατί 7; Ο αριθμός που εκφράζει απόκρυφα σχέδια, το μυστικό του είναι ανεξιχνίαστο, αλλά πάντα επιβλητικό και πανίσχυρο; Θα μπορούσε. Αλλά ακολουθεί η λύτρωση.
Η λύτρωση; Άραγε έχει υπάρξει, δράμα, πόνος, τιμωρία, ελπίδα. Μα αργεί. Το 7 της λύτρωσης αργεί και δεν δείχνει ότι έρχεται, η λύτρωση. Αυτή ήρθε μετά από σχεδόν 170 χρόνια, από τον χρόνο της συγγραφής των βιβλίων. Τις ζωές που κουβαλάμε όλοι μας, που πολλές φορές είναι και δανεικές, είναι ζωές με συνέχεια αγάπης, πληρότητας, θα ξαναβρεθούμε. Τι γίνεται όμως όταν ο Θεός δεν με επέλεξε για να περάσω καλά;
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για αυτούς, που ο Θεός δεν επέλεξε να περάσουν καλά.
Και όταν συναντήθηκαν, ήταν φυγής αδύνατο, να μην κοιταχθούν στα μάτια. Τότε ο Θεός ζήτησε πίστωση χρόνου, όχι πολύ, μέχρι το 7. Αυτό το βιβλίο αποδεικνύει πως η ζωή γράφει ιστορίες που υπερβαίνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να πλάσει η φαντασία. Η πορεία μιας οικογένειας από τη Χίο – Σμύρνη –Μεσσηνία – Πειραιά – Νίκαια – Κορυδαλλό. Εποχή 1900 – 1996. Και μιας άλλης από τη Σύμη, τη Μάκρη, τον Πειραιά, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό. Εποχή 1905 – 1996. Οι οικογένειες αυτές, που γίνονται μία, περνώντας μέσα από όλες τις περιπέτειες του 20ου αιώνα, αλλά και την δική τους ξεχωριστή μοίρα, που έχει διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας, παραπονούνται στριγγλίζοντας γιατί ο Θεός δεν τους επέλεξε να περάσουν καλά.
Μια αιμομικτική σχέση πριν πολλά 7 πίσω, δημιουργεί μια ανθρώπινη συνέχεια τρόμου. Οι ήρωες του βιβλίου που είχαν την κακιά τύχη να είναι αληθινοί, διαιωνίζουν την νευροεκφυλιστική ασθένεια της χορείας του Χάντινγτον (choreia Huntington) ή αλλιώς πικρά και πονεμένα, ο χορός του Χάντινγτον. Αυτός που επιλέχτηκε εν αγνοία του να κουβαλά αυτό το λάθος γονίδιο, χορεύει συνεχώς μέχρι που λιώνει. Σε αυτόν τον κρίμα χορό, οι ασθενείς δίνουν το μαντήλι το άσπρο, για να τους συντροφεύσεις και εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και ακόμη πιο μακριά στο μακρινό 7 που το μαντήλι στερεύει από δάκρυα και γίνεται ολόμαυρο.
Σβήνουμε όλα τα 7 της ζωής μας και ζωής τους, αρχίζουμε και τα πάμε καλλίτερα με τον Θεό. Και το 7 από Μυστήριο γίνεται Πρόνοια. Την 1η Μαρτίου του 2016, ανακοινώθηκε από Πανεπιστήμιο του Καναδά ότι βρέθηκε το φάρμακο για την νόσο του Χάντινγτον.
“Η ιστορία του βιβλίου μου είναι κατά 90% αληθινή” Δημήτρης Γεωργάς
Ο Δημήτρης Γεωργάς γεννήθηκε το 1953 στη Κοκκινιά και τώρα ζει στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού ναυτικού. Έγινε ένας από τους νεώτερους πρώτους μηχανικούς, σε ηλικία 26 χρονών. Εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των Εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως αρχιμηχανικός, σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και την Νεφέλη. Το 2004 ξεκίνησε να γράφει και έχει εκδώσει τρία βιβλία: «Της σποράς της μαύρης όργωμα» (2008) και «Δάκρυα διαμάντια» (2011) – και τα δύο από τις εκδόσεις ΑλΔε (Δεσύλλας). Το τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» (2015), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αστάρτη.

dimitrios είπε...

Το 1ο βιβλίο μου (1ο της τετραλογίας) εκδόσεις ΑλΔε "Της σποράς της μαύρης όργωμα"
(1842 – 1891 Κυνουρία – Σπάρτη – Καλαμάτα – Πορταλιάνοι – Πάραθος Μεσσηνίας) Εκδόσεις ΑλΔε

Το 2ο βιβλίο μου (2ο της τετραλογίας) εκδόσεις ΑλΔε «Δάκρυα διαμάντια»
(1915 - 1922 Σύμη – Μάκρη, Λιβίσι, (Μικράς Ασίας) – Κύπρος – Σμύρνη – Εσωτερική Τουρκία.) Εκδόσεις ΑλΔε

Tο 3ο βιβλίο μου (3ο της τετραλογίας) με τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί»
(1900 – 1996 Χίος – Σμύρνη – Πειραιάς – Δραπετσώνα – Μεσσηνία – Κοκκινιά –Κορυδαλλός). Εκδόσεις Αστάρτη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πνοή» το 4ο βιβλίο μου (4ο της τετραλογίας) με τίτλο «Αλύτρωτα πνεύματα» (1822 – 1962 Χίος – Κάλυμνος – Αδριανούπολη – Μασσαλία – Σύμη – Μάκρη –Σμύρνη – Κρήτη – Αθήνα).

Μπορείτε να τα ζητήσετε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, ebooks.gr, Bookia.gr, Greekbooks.gr, Public….

dimitrios είπε...

Ευτυχώς που γράφω.